Jarig Farel geeft mooi cadeau

Het Farelcollege vierde vorige week donderdag 14 april 2022 haar honderdste verjaardag. De school gaf stichting Present Ridderkerk een mooi cadeau: de totale opbrengst van hun sponsoractie.

De teller staat nu op 2500 euro, maar dat bedrag kan nog oplopen. Dit geld werd die dag opgehaald tijdens de Farel-100 dag. Alle leerlingen en docenten vierden het eeuwfeest met elkaar. Dat deden ze met allerlei uitdagingen, waarvoor ze zich lieten sponsoren. Present mocht zelf vijf van deze ‘challenges’ met een maatschappelijk relevant tintje aanleveren. 

Leerlingen maakten en hielden een pubquiz voor de bewoners van Reijerheem, inclusief een knutselopdracht. Anderen runden een wijkrestaurant: voor Facet organiseerden ze een high tea voor veertig personen in Wijkcentrum West. Dat deden ze van A tot Z: boodschappen doen, de ruimte aankleden, hapjes maken, de high tea serveren, interactie met de gasten en weer opruimen. De derde challenge was een sjoel- en spelletjescompetitie bij Zorggroep de Toekomst. 

Activiteiten

Verder hielp een aantal leerlingen de buurttuiniers van Stichting de Overburen. Ze werkten mee in een grote tuin aan de Kievitsweg, waar ze onder meer snoeiden en veegden. Een andere groep ging aan de slag voor stichting Vluchtelingenwerk. Ze lieten nieuwkomers in Ridderkerk kennismaken met de bibliotheek, lieten het centrum zien en aten een patatje met hen. Ook in en om de school waren er allerlei grensverleggende en creatieve challenges, zoals abseilen van het MAVO-gebouw. 

De opbrengst van deze actieve feestdag wordt geschonken aan Present Ridderkerk. Daarmee wil de school laten zien al een eeuw positief en betrokken midden in de samenleving te staan. Eind juni volgt het officiële uitreikingsmoment. Present kan met de bijdrage nog meer ontmoetingen organiseren tussen vrijwilligers en Ridderkerkers die op welke manier dan ook hulp nodig hebben.

Foto: Gemeente Ridderkerk