Javi Escalera brengt nieuwe Engelstalige single uit

Na de release van de single “Wat Ik Zie”, die op 1 april 2021 uitkwam en zeer goed is ontvangen, werd het weer tijd voor een nieuwe single. Normaliter brengt de Ridderkerkse zanger Javi Escalera vaker singles uit, maar gezien de Corona situatie, waarin de optredens en opdrachten nagenoeg stil lagen, heeft Javi zich meer gefocust op het uitwerken van nieuwe ideeën, en vooral het bedenken van nieuwe plannen om zijn publiek een nog betere inzage te geven in zijn muziek.

“het moment waarop je als zanger een nieuwe single uitbrengt hoort euforisch te zijn; en het leukste hierbij is vooral het liedje live te mogen zingen in het land, en het publiek kennis laten maken met jouw creatie. Dit was door Corona niet mogelijk, de optredens lagen nagenoeg stil, en het was ook heel triest dat vieringen niet door konden gaan. Veel verjaardags- en huwelijksfeesten zijn gesneuveld, en al was vaak de intentie daar, sommige momenten kun je helaas niet vooruitschuiven of over doen.”

“Ik heb er bewust voor gekozen om dan maar geen verdere singles uit te brengen dat jaar, en mijzelf te focussen op de toekomst, en op welke wegen ik nog graag zou bewandelen als zanger. Dit heeft geresulteerd in een voor mij hele bijzondere single. Als singer/songwriter schrijf ik in het Spaans, Nederlands en in het Engelstalig. Met dit laatste had ik tot 2 jaren terug nog niets gedaan. Voor mijn gevoel is nu de tijd daar om ook dit stukje van mijzelf aan de mensen te laten zien en horen.”

De nieuwe single is Engelstalig, en draagt de titel Cherise. Het gaat over een onbeantwoorde liefde, een herkenbare situatie voor velen van ons; want wie is er niet eens stiekem verliefd geweest, toen bleek dat die liefde onbereikbaar was om welke reden dan ook? Je kunt je hart ook niet verbieden om verliefd te worden, het gebeurt gewoon, het overkomt je. Javi bezingt dat gevoel, waarbij hij ook de realiteit niet uit het oog verliest door te beseffen dat de ander het niet eens in de gaten heeft, en het uiteindelijk op niets zal uitdraaien.

Wat leuk is om te melden is, dat dit wederom een eigen liedje is, waar Javi zowel de muziek als de tekst voor heeft geschreven. Het arrangement is geheel van de hand van Gregor Hamilton, de pianist uit de Marcel Fisserband (o.a. de band van Beste Zangers /AvroTros) die precies aanvoelde wat Javi wilde zeggen met dit lied, en hier op onnavolgbare wijze op “inspeelde”. Het ontwerp van de hoes heeft Javi zelf gedaan; hiervoor heeft hij een eigen gemaakte foto van een straat in Cádiz (Spanje) gebruikt, waar op de gevel zijn naam en de titel van het lied prijken.

Om de single visueel te ondersteunen is er ook een mooie videoclip geschoten in het knusse Pianino Theater in Den Haag, door Javi’s vaste videoproducenten Leo en Vera. In de video zien wij naast Javi ook twee talentvolle muzikanten; pianiste Sara, en celliste Rachel.

Voor meer informatie: www.javiescalera.nl