Lokaal

Javi Escalera en Rita Young brengen tweede single uit

In de uitzending van het radioprogramma Seniorentijd van 28 mei 2024 jongstleden vertelden zangers en entertainers Javi Escalera en Rita Young dat ze samen een tweede single hebben opgenomen.

Het gelegenheidsduo ontmoette elkaar tijdens ‘Samenloop van hoop’ in Hoogvliet waar ze beide optraden. Het resulteerde in hun eerste single in 2015. Dat werd het door Javi Escalera geschreven lied ‘Jij en ik’. Ook schreef Javi twee andere nummers voor Rita.

Rita zingt al vanaf haar 17e en is inmiddels al ruim 63 jaar actief als entertainer en organiseert daarnaast festivals en feesten, zoals onder meer een maandelijkse show voor senioren in Partycentrum Prikkewater in Vlaardingen. Dit jaar werd ze 80 jaar en wilde iets anders doen en werd dus met Javi het nummer ‘Esperanza’ opgenomen. Hoewel ze geen Spaans spreekt zingt ze het nummer uit 1959 al heel lang in haar shows en het idee ontstond om Javi in het Nederlands te laten zingen en Rita in het Spaans.

,,We hebben het opgenomen in een Grieks restaurant en hebben alle culturen door elkaar gehaald. Dat zou iedereen moeten doen, dan zie je het verschil niet meer”, licht Rita Young toe.

Het gelegenheidsduo zal met het nummer ‘Esperanze’ samen optreden en hoewel ze verschillende muziekstijlen hebben sluiten ze een derde single samen niet uit. Meer informatie over de artiesten, liedjes en optredens vind je op de websites van Javi en Rita.

Aanstaande dinsdag 4 juni is er weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma ‘Seniorentijd’ bij Radio Ridderkerk tussen 10.00 en 12.00 uur.

Foto: Roelie ’t Jong