Lokaal

Jeroen Breeschoten benoemd tot Ridder Oranje Nassau

Jeroen Breeschoten ontving zaterdag 18 juni 2022 een koninklijke onderscheiding. De Ridderkerker werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het korfbal in Nederland. 

Burgemeester Anny Attema reikte de onderscheiding uit in Voorburg, waar korfbalvereniging VEO een afscheidsreceptie voor de heer Breeschoten had georganiseerd.

Eerder op de dag benoemde het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond hem tot erelid.

Jeroen Breeschoten zet zich al sinds 1980 onafgebroken vrijwillig in voor het korfbal. Dit doet hij zowel bij de Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond als bij de christelijke korfbalvereniging VEO. Bij VEO is Jeroen Breeschoten sinds 1997 trainer en coach en vanaf 2005 met veel enthousiasme scheidsrechter. In 2005 werd hij ook voorzitter van de club. In de zes volgende jaren zorgde hij voor een goede organisatie en communicatie binnen de vereniging en zette hij zich in voor een goede representatie van VEO naar buiten. 

Naast deze werkzaamheden bij VEO was hij ook binnen het Korfbalverbond erg actief. Hij begon als docent en was beoordelaar van scheidsrechters. Van 2009 tot 2012 was hij bondsraadslid en sloeg hij een brug tussen de belangen van de korfbalverenigingen en het Korfbalverbond. In 2011 werd hij uiteindelijk bondsbestuurslid waarin hij nadacht over visie en strategie en de directie adviseerde op hun beleidskeuzes.  

Jeroen Breeschoten werd al eerder in het zonnetje gezet voor zijn vrijwilligerswerk. In 2007 ontving hij de Bondsspeld van KNKV. In 2010 werd hij benoemd tot Erelid van VEO en in 2015 ontving hij de Official Penning Brons.