Lokaal

Jeugd helpt mee met zwerfvuilactie in Bolnes  

In Bolnes werd op zaterdag 1 april 2023 de maandelijkse zwerfvuilactie gehouden. Het vaste team van vrijwilligers kreeg dit keer hulp van een groepje kinderen, ouders en begeleiders van de Brede School Ridderkerk. Zij deden enkele aparte vondsten in het groen. 

Een groot ei tussen het gras

De Brede School Ridderkerk is in alle wijken van de gemeente Ridderkerk actief en richt zich samen met scholen, kinderopvangcentra en de wijk op activiteiten voor kinderen en jongeren. Dit keer kwamen ze bij Buurtpreventie Bolnes op bezoek. Ze staken letterlijk hun handen uit de mouwen. Gewapend met vuilprikkers en vuilniszakken trokken ze de wijk in. Toen ze terugkeerden naar het Bolwerk straalden de gezichten van de jongens en meisjes. Ze kwamen niet uitgepraat over hun vondsten. De een had wel dertig blikjes opgeraapt. De ander vond een ‘oortje’. Er belandde een elektronische sigaret in de vuilniszak en een onderdeel van een iPad of iets dergelijks. Maar ook vonden ze een groot ei tussen het gras. Een deel van de kinderen en ouders, wil volgende maand weer komen helpen bij het afval rapen. 

Schoner

Ook de volwassen vuilinzamelaars hadden weer volop werk. En natuurlijk was er weer het nodige afval op straat terecht gekomen dat eigenlijk naar het grof vuil had moeten worden afgevoerd door zijn eigenaar. Er werden bijvoorbeeld drie grote, zware, plasticrollen gevonden. Wat er in zo’n rol zat is niet bekend, het is aan de reiniging om dat uit te zoeken. Bijzonder was dat in sommige delen van Bolnes nauwelijks afval lag. Werd vorige maand het gebied rond Spuistraat en Rijnsingel, en dan met name de parkeerterreinen, nog als zeer vuil ervaren, nu was men er in oogwenk klaar. Omwonenden vertelden dat er enkele mensen in de afgelopen weken regelmatig afval hadden opgeruimd. Mogelijk dat er ook nog mensen in Bolnes actief zijn geweest tijdens de Landelijke Opschoondag van 18 maart. 

Kalender 

De volgende schoonmaakdag staat voor zaterdag 6 mei op de kalender. Vele handen maken licht werk, dus meldt u aan bij buurtpreventiebolnes@gmail.com. Of bij Toon Huizer, telefoon 06 51 56 44 46 . Aanvang 9.00 uur. Vertrek vanuit het Bolwerk aan de De La Reijstraat, waar de koffie altijd klaar staat.