Lokaal

Jeugdtheater in de schoolvakantie komt terug

Op 1 september, tijdens de opening van het culturele seizoen, kwam het bericht naar buiten: Building Arts gaat samen met betrokken ouders jeugdtheatervoorstellingen programmeren in Theater Het Plein. Hiervoor zoekt de Ridderkerkse stichting nog (meer) enthousiaste ouders die graag meehelpen met het organiseren en programmeren van de voorstellingen!

Voorstelling voor het hele gezin
Voor ouders met kinderen was het altijd een moment om naar uit te kijken: de schoolvakanties. Niet omdat ze vrij waren en konden genieten van hun welverdiende rust, maar vooral omdat ze met het hele gezin voor weinig geld een voorstelling konden bezoeken in Theater Het Plein. Jarenlang werd dit georganiseerd door Sport en Welzijn maar eind vorig jaar paste dit niet meer binnen de kerntaken. Erg jammer dat het moest stoppen, dat vond ook Marco van ’t Wout, Creatief Directeur van Building Arts. ‘Steeds vaker kregen wij daardoor de vraag van ouders of we niet eens een keer een voorstelling konden bezoeken met onze cursisten. Een mooi idee, maar waarom halen we de voorstellingen niet naar ons toe? Daar heeft heel Ridderkerk iets aan!’, aldus Van ’t Wout.

Programmaraad Jeugdtheater
Tijdens de opening van het culturele seizoen maakte de programmaraad zich bekend. Als onderdeel van Building Arts zal zij de jeugdtheatervoorstellingen gaan organiseren en programmeren. ‘Voor ons is laagdrempelig en vraaggericht aanbod het aller belangrijkst. Samen met een aantal betrokken Ridderkerkse burgers is daarom een Programmaraad Jeugdtheater opgesteld.’ aldus Van ’t Wout. Wethouder Marten Japenga en cultuurregisseur Jacky van Dijk moedigen het initiatief aan.René Belder – één van de betrokken ouders van de programmaraad – vertelt waarom dit voor hem zo belangrijk is: ‘Theater moet bereikbaar zijn voor iedereen. Voor niet al te veel geld moeten Ridderkerkse gezinnen lokaal een theatervoorstelling kunnen bezoeken in Ridderkerk. We hebben niet voor niets een eigen theater in het gemeentehuis. Dit moet weer gaan bruisen van cultuur net als vroeger. Via de programmaraad kan ik mijn steentje bijdragen aan laten uitkomen van die wens’. 

Betrokken ouders gezocht! 
De programmaraad wordt vertegenwoordigd door betrokken burgers uit Ridderkerk die graag meehelpen met het organiseren en programmeren van jeugdtheatervoorstellingen. Per jaar worden 4 voorstellingen ingekocht met een bijpassende workshop of meet&greet. ‘Zo’n voorstellingsmiddag wordt gedragen vrijwilligers en we zoeken nog enthousiastelingen.’ vertelt Belder. ‘Dus ben jij een bevlogen workshopleider, gastvrouw of programmeur, dan zoeken we jou!’ 

Interesse in de programmaraad? Neem contact op via programmaraad@building-arts.nl of bel 06-53269069. Tot in het theater!