Lokaal

Jeugdwielertour 3×2 dag 2: het grote glijbanen spel

Het begon vandaag zo goed. Blauwe lucht, kleine wolkjes en veel zon in de morgen, ’s middags kwam er bewolking met een drupje regen proberen roet in het eten te gooien. Maar de deelnemers en de organisatie van de Jeugdwielertoer zijn niet gauw uit het veld te slaan.

Als eerste werden de klassementen van de vorige dag bekend gemaakt. Groep 22 Berkhout Kozijnen met de leidsters Laura en Martine waren de eerste dag als beste geëindigd.

De jeugdige deelnemers van de 3×2 Jeugdwielertour pakten vandaag voor de eerste keer de fiets om, met de vaste wandeltocht door de Heinenoordtunnel en luidkeels gezang, richting Recreatieoord Binnenmaas te verplaatsen. Daar hebben de 250 kinderen vanmiddag het befaamde ‘grote glijbanen spel’ gespeeld.

Druk op de foto voor vergrootte versie


Ook in de studio van Radio Ridderkerk was het vandaag weer topdrukte om alle laatste nieuwtjes uit de Jeugdwielertour in de huiskamers te brengen. Met ruim 25 vrijwilligers wordt de hele week 3×2 gecoverd. Ook vandaag werd de Vraag van de Dag weer goed geraden en kon mijnheer de Ridder zijn prijs ophalen in de studio. Uiteraard was het telefonische weer spitsuur bij de Duimlijn en kunnen er verzoekplaatjes worden aangevraagd bij de redactie.  

Verzoekplaten kunnen worden aangevraagd via e-mail: radio3x2@rtvridderkerk.nl, telefoon: 0180-430777, twitter: @radio3x2 en via Whatsapp: 06-46607323.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.

Foto’s: Roelie ’t Jong en Aad Hoogendijk
Video: Rens Bok