Jeugdwielertour 3×2 2022 dag 6: de finale

Het zit er weer op. Na 5 dagen strijden voor de titel reden zaterdag 13 augustus de deelnemers van de Jeugdwielertour 3×2 een laatste ronde op hun versierde fietsen door Ridderkerk. De karavaan kreeg veel bekijks.

Als eerste werd de dagwinnaar van de vorige dag bekend gemaakt: groep 10 Groente en Fruit Van Gelder met leiders Ingrid den Hoed en Anoushka Lans.

Na de jurering van de versierde fietsen op de parkeerplaats van het Reijerpark ging de karavaan van Jeugdwielertour 3×2 naar Sportpark Bolnes voor een eerste rust.


Na de finaleronde door Ridderkerk fietsten zij allen richting sporthal De Fakkel voor het slotevenement met de prijsuitreiking.


Onder de vrolijke muziek van het 3×2 lied kwamen de groepen van de karavaan de sporthal binnen.


Zelfs de 101-jarige ’tante’ Lien Oostdijck was erbij om de sfeer te proeven. Zij werd de sporthal binnen gereden op een brancard, omdat ze recent haar heup gebroken heeft.

Dit jaar was ook de laatste 3×2 week van Peter van Dijk als voorzitter van de Jeugdwielertour 3×2. Na een flinke aantal jaren heeft hij afscheid genomen. Uit handen van burgemeester Anny Attema kreeg Peter een press-papier van de gemeente als afscheidscadeau. Ook werd hij door de karavaan toegezongen met een nieuwe tekst op het 3×2 lied.


Winnaar Jeugdwielertour 3×2 van 2022 is geworden de groep van Groente en Fruit van Gelder met leiders Ingrid den Hoed en Anoushka Lans. Op de tweede en derde plaats staan groep 4 Bakkerij Vos en groep 15 Xebius.

De winnaars van Jeugdwielertour 3×2 2022!


Het volledige klassement en meer informatie over de Jeugdwielertour 3×2 staat op de website 3×2.nl.

Het was weer een hele gezellige week, daar zal iedereen het mee eens zijn.

Dagelijks wordt de dagsamenvatting uitgezonden op TV Ridderkerk op ieder heel uur vanaf 14.00 tot 23.00 uur. 

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.

Foto’s: Aad Hoogendijk
Wessel Dekker
Wendy Harreman

Video: Wendy Harreman
Renée van der Elburg
Ellen Dekker