Lokaal

Jeugdwielertour 3×2 dag 4: De IFO waterrace

Vandaag staat de langste etappe van de week op het programma van de Jeugdwielertour 3×2. De karavaan rijdt dan naar het Zwembad Schoonenburg in Nieuw Lekkerland.

Zoals gewoonlijk werden aan het begin van de dag de winnaars van gisteren door de jury bekend gemaakt. Dit maal kwam groep 19, Van der Valk Ridderkerk met als leiders Dylan Muller en Lindy van Hoogdalem, als winnaars van woensdag uit de bus.

Na de bekendmaking vertrok de karavaan richting Nieuw Lekkerland. Eerst nog door Slikkerveer en het industrieterrein en daarna moest de flinke horde genomen worden, de Albasserdamse brug.

https://www.facebook.com/RTVRidderkerk/videos/371710770189824/
De 3×2 karavaan onderweg naar Nieuw Lekkerland
Zwembad Schoonenburg gereserveerd

Al zingend kwamen de groepen, na een rust te hebben genomen bij Sportpark Souburgh in Albasserdam, rond 12.00 uur aan in het Zwembad Schoonenburg. Daar begonnen de jonge deelnemers aan de ‘IFO waterrace’, wat staat voor Identified Floating Object. Dit is het spel met de opgepompte rubberen waterschijven. Daarnaast werd er ook nog een quiz gespeeld met als thema ‘aardrijkskunde’.

https://www.facebook.com/390113454381977/videos/2422622054520991/
Het IFO waterspel in volle gang

De razende verslaggever van RTV Ridderkerk Aad Hoogendijk is tijdens het spel nog in het water geduwd. De dader werd omschreven als ‘een ferme knaap van 1 meter 10.’ Gelukkig had ‘Radio’ Aad erop gerekend en zijn radioapparatuur op het droge gelaten. Een foto opname van de gebeurtenis is helaas achterwege gebleven.

Foto’s: Aad Hoogendijk
Eric Harreman
Video’s: Aad Hoogendijk
Wessel Dekker
Rens Bok