Lokaal

Jeugdwielertour 3×2 dag 5: Fietsen versieren

Vrijdag is de laatste reguliere dag van de Jeugdwielertour 3×2 voor de finale in De Fakkel. De fietsen van de deelnemers bij de betreffende sponsor werden versierd.

Eerst werden de dagwinnaars van gisteren bekend gemaakt in het Reijerpark en dit keer waren er twee winnende groepen in het dagklassement. Groep 14 – Aardoom Hoveniers met leiders Laura de Wit en Martine Deunhouwer, en groep 19 – Van der Valk Ridderkerk onder leiding van Dylan Muller en Lindy van Hoogdalem kwamen donderdag als beste uit de bus.

Daarna klommen de jonge deelnemers van 3×2 op de pedalen om zich naar het zwembad De Hoge Devel te begeven. Onderweg werd er de allerlaatste quiz gespeeld tijdens de rust bij natuurgebied De Hooge Nesse. Deze quiz had ‘cijfers’ als thema.

Aangekomen bij het zwembad legde Wijnand Punt het nieuwe ‘Honingraatnaardeoverkantspel’ uit, een spel met pionnen, ballen en hoepels. Deze hoepels zijn hexagoon gevormd, een regelmatige zeshoek, wat de ‘honingraat’ in de titel verklaard.

https://www.facebook.com/390113454381977/videos/719052098534189/
Het nieuwe zwembad spel in volle gang in zwembad De Hoge Devel


Het zwembad De Hoge Devel wordt bedreigd met sluiting. Om het zwembad open te houden, is er door de organisatie van de Jeugdwielertour 3×2 een petitie aangeboden aan de directeur van De Hoge Devel. Hier is een reportage van gemaakt. Deze zal op 31 augustus in het programma ‘prettig weekend’ op Radio Ridderkerk worden herhaald.

Overhandiging petitie


Omstreeks 15.00 uur kwam de karavaan weer aan in het Reijerpark.

Heelhuids terug op de parkeerplaats van het Reijerpark


Een kwartier later gingen de groepen naar de locatie van de desbetreffende sponsor waar een aantal uren werd besteedt aan het versieren van de fietsen.

Willeke interviewt de groep tijdens de fietsversiering

Foto’s: Aad Hoogendijk
Eric Harreman
Video: Aad Hoogendijk
Rens Bok