Lokaal

Jeugdwielertour 3×2 komt er weer aan

Het jaarlijkse spektakel-evenement blijft voor de Ridderkerkse jeugd de Jeugdwielertour 3×2. Heb je er niet aan meegedaan, dan heb je heel veel gemist.

“We zijn uiteraard al maanden druk bezig met de voorbereidingen, maar wij hebben er nu al heel veel plezier in, want wij weten wat er allemaal weer voor verrassingen zullen gaan plaatsvinden voor de kinderen’’, vertelt Jan Snijder, voorzitter van de Stichting Instandhouding Vakantiebesteding Jeugdwielertour 3 x 2 Ridderkerk, oftewel kortweg 3×2 genoemd.

Vanaf 12 augustus 2024 gaat de 52ste editie van de Jeugdwielertour weer van start met een spelletjesdag op het Reijerpark. De kinderen kunnen dan meteen kennis maken met de andere kinderen in de groep.

“We hebben dit jaar weer 20 groepen, maar als het aantal aanmeldingen dusdanig groeit, dan hebben we gelukkig al enkele groepsponsors op de reservelijst staan om in te vallen. We missen nog wel voor 1 groep een tweede leider of leidster, dus als iemand het leuk lijkt om mee te doen, meld je dan nu alvast aan. Dat geldt uiteraard ook voor de kinderen zelf. Die kunnen zich tot de ochtend van de start van 3×2 aanmelden via onze website. Als er dan nog ruimte is in een groep, dan laten we ze zeker meedoen, maar handiger is uiteraard wel om jezelf op tijd aan te melden’’, gaat Jan Snijder verder.

Kinderen geboren tussen 18 augustus 2007 en 31 december2015, dus vanaf het jaar waarin ze 9 jaar worden tot en met 16 jaar kunnen zich aanmelden. De teller voor het aantal aanmeldingen staat nu al op 221.

“Dit jaar is het nieuw dat we ook aan gaan haken bij de Tour de Femme die door Ridderkerk komt op de dinsdag. Dat zal een bijzonder moment gaan worden, al is het plan inmiddels wel aangepast, want de Tour-organisatie heeft de route dwars door het centrum van Ridderkerk afgekeurd vanwege de verkeersveiligheid, maar het wordt ongetwijfeld een bijzondere ontmoeting. Ook nieuw dit jaar is dat we weer terug gaan naar Recreatieoord Binnenmaas in de Hoeksche Waard en dus met zijn allen door de Heinenoordtunnel gaan lopen en zingen.’’

De jeugdwielertour 3×2 staat er om bekend heel veel vrijwilligers te hebben die deze week mogelijk maken. Het bestuur van 3×2 bestaat naast Jan Snijder inmiddels uit Suzanne Hoogerwerf, Ingeborg Kreuk, Wijnand Punt, Peter Gouweloos, Thea Weijers en Tessa van Dalen.

“We hebben dit jaar ook dankzij de sponsoren weer heel veel extra’s in petto voor de kinderen. Daardoor is ook de oude vertrouwde roze koek weer terug in de snoepkraam. We hebben er echt al zin in’’, kijkt Jan Snijder vol vertrouwen vooruit.

Meer informatie is terug te vinden op www.3×2.nl.

Foto’s: Roelie ’t Jong