Jong bouwtalent leeft zich uit bij Bouwstad Slikkerveer

Het is puffen van de hitte voor de 75 kinderen die aan het werk zijn met het huttenbouwen in Slikkerveer. De thermometer passeerde met gemak de 25 gradengrens. Dat had evenwel nauwelijks invloed op het enthousiasme en de inzet van de deelnemers.

Burgemeester Anny Attema heeft maandagmorgen 19 juli 2021 Bouwstad geopend. De bouwwerkzaamheden vinden plaats op een terrein naast het Wijkcentrum Slikkerveer aan de Reijerweg.

Met de zaag, de hamer en spijkers in de aanslag zijn deze huttenbouwers klaar voor de bouw van een huttendorp in Slikkerveer. Er werd gehamerd dat het een lieve lust was en de hutten schoten dan ook als paddenstoelen uit de kurkdroge en keiharde grond. Binnen twee dagen waren de meeste hutten opgebouwd en de komende dagen wordt gebruikt om deze in mooie kleuren te gaan schilderen.

Bouwstad Slikkerveer is dan ook erg geliefd bij de jeugd, kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar, in Ridderkerk. Door de huidige Corona perikelen kon de vergunning dit jaar pas laat worden afgegeven door gemeente Ridderkerk. Een korte aanmeldingstijd was hiervan het gevolg zodat de maximale aantal deelnemers van 100 kinderen dit jaar niet gehaald wordt.

Gelukkig hoeven de EHBO’ers niet vaak in actie komen. Meestal verwijderen van houtsplinters of koelen van een dikgeworden duim.

Sponsoring door de winkeliers op het Dillenburgplein heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen niets te kort komen. Vers fruit, brood en beleg en drinken vinden gretig aftrek bij de kinderen.

Bouwstad Slikkerveer duurt nog tot a.s. vrijdag 23 juli 2021. Daarna moet alles weer opgeruimd worden.

Foto’s: Gemeente Ridderkerk en Wessel Dekker