Lokaal

Jong talent dag op Dutch Fresh Port: Scholieren bezoeken bedrijven

Op 4 november bezochten scholieren uit Barendrecht en Ridderkerk een viertal bedrijven op Dutch Fresh Port, om kennis te maken en te zien wat werken op Dutch Fresh Port inhoudt. De bedrijven die aan deze jong talent dag meewerkten zijn MG-Fruit, Allround Cargo Handling (ACH), Fresh2You en Olympic Fruit. Dutch Fresh Port wil werkzoekenden in contact brengen met bedrijven in het gebied, naast jong talent zijn dat zij-instromers en mensen die een volgende stap in de carrière in de AGF willen maken.  Volgend jaar wordt opnieuw een jong talent dag op Dutch Fresh Port georganiseerd.

De bezoeken aan de bedrijven leidden tot mooie reacties, zoals een 15-jarige leerling tegen Ron Valk (logistiek manager bij ACH): ‘Tot over 1 of 2 jaar!’. En ook: ‘Wat is het mooi dat deze man het zo belangrijk vindt dat het goed gaat met zijn medewerkers!’. Een 16-jarige leerling van Lentiz over Corné Roks, directeur en eigenaar van Fresh2You.

De leerlingen kregen uitleg over de AGF-sector, over Dutch Fresh Port en over de bedrijven waar ze te gast waren. Uiteraard hoorde hier ook een rondleiding bij en, waar mogelijk, proeven van verse producten.

Marijke Geelhoed (docent Lentiz) vertelde: ‘dit zijn belangrijke momenten in de loopbaan van leerlingen. Door op deze manier kennis te maken met bedrijven in de omgeving, kunnen ze zich veel beter oriënteren op hun toekomstige carrière’.

Bestuurslid van Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Barendrecht, wethouder Margo Stolk van de gemeente Barendrecht, sloot zich hierbij aan: ‘het is zo belangrijk om school en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Het curriculum kan dan steeds meer praktijkgericht worden ingericht. Daardoor wordt de leerling van nu, steeds meer de juiste werknemer van morgen!’

Ridderkerkse wethouders Henk van Os en Fleur Stip zijn blij met het initiatief: “School en bedrijfsleven worden zo dichter bij elkaar gebracht. Dat is ook het doel van de pas opgerichte stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven.”

Leerlingen van Lentiz op bezoek bij Olympic Fruit. Rechts op de foto: wethouder onderwijs en bestuurslid SOB-Barendrecht Margo Stolk. Zittend rechts (rood jasje): bestuurslid SOB-Barendrecht en directeur Lentiz Barendrecht Eygje Laroo. Staand met de zwarte coltrui: Hoofd sales en marketing Olympic Fruit: Desmond Jas.