Lokaal

Jonge aanwas voor Milieuochtend Bolnes 

Twintig(!) vuilprikkers meldden zich op zaterdag 2 december bij het Bolwerk in Bolnes voor de maandelijkse milieuochtend. Onder hen Jena, die haar moeder er van had weten te overtuigen dat het opruimen van zwerfvuil belangrijk is. Met elkaar werden zo’n 45 zakken afval uit bermen, plantsoenen en straatgoten volgeprikt. 

Jena had al eerder meegeholpen bij het afvalprikken, samen met andere kinderen, op initiatief van de Brede School. Het viel nog niet mee om haar moeder zo ver te krijgen met haar naar het Bolwerk te gaan. Want het betekende vroeg opstaan en het was ook nog eens erg koud. Maar ze kreeg het voor elkaar. Ze meldde na afloop dat er niet alleen het gebruikelijke afval in de vuilniszakken was verdwenen, maar ook een nog ingepakt stuk speelgoed voor jongens. Helaas niet meer bruikbaar omdat het door de regen en de vorst erg vies geworden was. En ze vonden op hun route volle bierflessen. Ook was er een vader met zijn kinderen in de wijk aan de slag gegaan. Zij zijn inmiddels trouwe hulpen. 

Wodkaflessen

Een van de lopers meldde de thuisbasis dat er in de struiken rond de parkeerplaats bij het winkelcentrum een grote hoeveelheid lege wodkaflessen was gestort. Het bleken 37 literflessen te zijn van Nederlands fabricaat. Dat moet een gezellig feestje zijn geweest. Dat de glasbak op loopafstand staat van de vindplaats laat maar weer eens zien dat de moraal ver zoek is bij sommige mensen. 

De eerste Milieuochtend in 2024 staat voor 6 januari op de kalender. Wie het de vrijwilligers dan wat gemakkelijker wil maken ruimt zijn eigen vuurwerkafval op. Dat scheelt handenvol ( en zakkenvol) werk. En wie dat is vergeten in de hectiek van de oudejaarsnacht, die komt dan gewoon even helpen.