Jongeren veroorzaken al vroeg overlast met lachgas in Ridderkerk

Zaterdagmorgen 8 mei 2021 kreeg de politie van Ridderkerk omstreeks 08:30 uur al vroeg een overlastmelding op de parkeerplaats aan de Bilderdijklaan in Ridderkerk. Volgens de melding zouden hier al enkele uren jongeren in een voertuig aan het lachgas zitten. Ook werd er afval op de straat rond de auto gegooid.

Ter plaatse trof de politie de jongeren in de auto aan en bleken inderdaad aan het lachgas te zitten. Ze verklaarden dat ze al sinds middernacht aan de lachgas zaten. De bestuurder heeft direct een rijverbod gekregen. De drie jongeren, twee 18-jarigen uit Nieuwerkerk aan den IJssel en één 19-jarige uit Rotterdam-Hoogvliet, kregen alle drie diverse bekeuringen voor onder andere het niet tonen ID (op eerste vordering) en overtreden van het lachgasverbod uit de Ridderkerkse APV.

Om de melding toch nog goed af te sluiten hebben ze op verzoek van de agenten de troep opgeruimd en in de afvalbak gegooid die nota bene op een meter van hun voertuig stond.

Gevaar lachgasgebruik: Lachgas kan onder andere leiden tot zuurstoftekort in de hersenen. Daarbij kun je concentratiestoornissen of hoofdpijn krijgen, duizelig worden, je evenwicht verliezen, verward zijn, misselijk worden, last hebben van gevoelloosheid of tintelingen of flauwvallen. Het risico is dat je hard kunt vallen. Ook is lachgas verslavender dan tot nu toe werd gedacht waarschuwen artsen.

Foto: Politie