Lokaal

José’s Hobbystunter bestaat 15 Jaar en viert feest

Op zaterdag 6 april 2024 viert José Kroonstuiver haar 15-jarig jubileum met de winkel Hobbystunter aan de Dr. Colijnstraat 10 in het Ridderkerkse centrum.

,,Waar steeds meer hobbywinkels verdwijnen zijn wij trots op het vieren van het 15-jarig jubileum. Ik ben begonnen met mijn winkel in de Amaliastraat in Slikkerveer. Daarna hebben we zo’n vier jaar aan de Irisstraat gezeten en nu zitten we al weer zes jaar hier in de Dr. Colijnstraat’’, vertelt eigenaresse José Kroonstuiver.

,,Het is vanuit een hobby begonnen 15 jaar geleden. Eerst met de website die toen de lucht in is gegaan en in april van 2009 met de winkel. Ik maakte vroeger altijd kaarten. Ik werkte in de zorg en ben ziek geworden en mocht niet meer terug. Toen heb ik van m’n hobby, m’n webwinkeltje, een echte winkel gemaakt’’, gaat José verder.

April feestmaand

Op zaterdag 6 april 2024 wordt het jubileum groots gevierd. Er zijn verschillende activiteiten. Er worden 4 gratis workshops gegeven. In de ochtend wordt er vanaf 09.30 uur gestart met de eerste workshop, die wordt gegeven door Saskia en Karin. Het thema is dan mixed media notitieboekje en pop-up label. De tweede is een uur later.

’s Middags geven Harriet en Jannie 2 workshops met als thema kaart met strans-thema en gelliplate. Deze workshops zijn vanaf 13.00 uur en 14.00 uur. Reserveren voor de workshops is niet mogelijk, wees er op tijd bij.

Ook is het buiten voor de winkel feest, want de Euroband geeft twee keer een gezellig optreden. Verder worden er buiten verse wafels gebakken, is er een loterij, grabbelton voor kinderen en een speciale goedgevulde goodybag voor klanten.

,,Eigenlijk beginnen we al op vrijdag 5 april 2024 met een demonstratie van Ineke Bezemer met scrappen, kaarten, en zijn er nieuwe stempels , papiermallen en nog veel meer. De demonstratie heet Demo Studio Light met make en take’’, gaat José verder.

Kinderen tot 15 jaar kunnen ook meedoen met een wedstrijd. De opdracht is om een creatie te maken met het cijfer 15 en dit in te leveren in de winkel. De creactie mag bijvoorbeeld een kaart, mixed media project of haakwerk zijn, als het cijfer 15 er maar in verwerkt is. Inleveren kan tot zaterdag 6 april. Onder de inzendingen wordt een Nellie Snellen Power Boy verloot. De ingeleverde creaties krijgen een plekje in de winkel en etalage.

Op zaterdag 13 april 2024 is er tussen 09.30 en 15.30 uur een ‘’Oud voor nieuw hobbyspullenmarkt’’. Op deze dag zijn de workshoptafels omgebouwd tot zes kraampjes. Tegen kleine prijzen zijn er tweedehands hobbymaterialen en zelfgemaakte creaties te koop.

Op zaterdag 20 april 2024 worden er weer twee demonstraties in de Hobbystunter gegeven door Jannie en Harriet. Houdt hiervoor de Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Het hele jaar door is er op elke vrijdagochtend een haakclub actief in de winkel. Er wordt dan gehaakt voor de ‘Stichting Kroeldekens’. Iedereen is welkom vanaf 09.30 uur om mee te haken of om gezellig een kop koffie of thee te drinken.

Foto’s: Roelie ’t Jong en Wendy Harreman