Lokaal

Jubilarissen bij Facet Ridderkerk

Vrijdag 23 november werd de jaarlijkse vrijwilligersdag voor de vrijwilligers van Facet Ridderkerk gevierd. Op feestelijke en muzikale wijze werden zij bedankt voor hun inzet van dit jaar.

Na ontvangst met een heerlijk taartenbuffet verwelkomde Conny Bothoff, de interne vrijwilligerscoördinator van Facet Ridderkerk, de gasten in Cultureel Centrum Landvast. In de openingsspeech sprak directeur-bestuurder Frank van der Jagt zijn waardering uit voor het vele en diverse werk wat de vrijwilligers doen voor de kwetsbare inwoners van Ridderkerk. Maaltijden bezorgen bij ouderen, vervoer en begeleiding naar de huisarts en ziekenhuis, belastingservice, klussen in huis en tuin, bezoek aan eenzame ouderen, soosactiviteiten, voorlezen aan jonge kinderen, scootmobieltocht, filmmiddag en buurtwerk zijn voorbeelden van activiteiten en diensten waar de vrijwilligers actief zijn. Facet Ridderkerk telt ruim 300 vrijwilligers.

Daarna was het podium voor de jubilerende vrijwilligers. Na een terugblik door de begeleidende beroepskracht, kregen zij uit handen van de directeur een passend beeldje en een boeket. Dit jaar stonden Nel van Driel (10 jaar), Herma de Mik (10 jaar), Hans Spruyt (20 jaar), Sjaan Hofland (ruim 25 jaar), Geertje Verhoeven (ruim 25 jaar), Gerda Uitman (ruim 25 jaar), Sjaan Visser-Penning (ruim 25 jaar), Adri Verboom (ruim 25 jaar) en Nelly van der Linden (ruim 25 jaar) in de schijnwerpers.

Het muzikale cabarettrio De Flamingo’s bracht de stemming er tijdens de middag in met een heus vrijwilligerslied en zong ook aan de tafels de gasten persoonlijk toe. De organisatie kijkt terug op een vrolijke en gezellige middag, waarbij de vrijwilligers centraal stonden.

Heeft u ook interesse in vrijwilligerswerk bij Facet Ridderkerk? Of ander vrijwilligerswerk? Meld u aan via de vrijwilligersvacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl of neem contact op met het Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5 via 0180 – 430 440.