Lokaal

Jubileum Truckersrit Ridderkerk

Ter gelegenheid van Koningsdag 2024 organiseerde de Stichting Help Eens Een Handje de Traditionele Truckersrit door Ridderkerk. De Truckersrit vond dit jaar voor de 25e keer plaats, wat een mijlpaal is voor de organisatie. De trucks waren daarom extra feestelijk versierd. Er waren veel mensen naar de start van dit evenement gekomen, waar zij getrakteerd werden op koffie met een tompouce.


Er reden meer dan negentig trucks mee van Ridderkerkse transportbedrijven, een brandweerauto en de Feyenoord-spelersbus. Ruim 100 mensen met een verstandelijke beperking reden als bijrijders mee met de trucks en bussen. Om 11.15 uur gaf Maya van den Ham, de kinderburgemeester van Ridderkerk, het startsignaal, waarna de optocht vanaf het C. Groenenboom B.V. Container Transferium bij de Ridderhaven in Ridderkerk vertrok voor een rondrit door de gemeente Ridderkerk.


Aan het eind van de Truckersrit werden de deelnemers bij het Van der Valk Hotel verwelkomd met vrolijke muziek door de Hooi en Strokapel uit Ridderkerk. Hierna was er een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van het hotel.

Foto’s: Erik Jonkman
Video: Bert Mellaart