Lokaal

Kalender met beeld van oud en nieuw

In de Oudheidkamer is afgelopen zaterdag de expositie “Ridderkerk-Centrum vroeger en nu” geopend. Wethouder Fleur Stip mocht het touw voor de Douma-zaal weghalen. Even daarvoor kreeg ze het eerste exemplaar overhandigd van een kalender met oude en recente foto’s van het centrum van Ridderkerk.

De Stichting Oud Ridderkerk heeft deze “Ridderkerk Kalender” uitgebracht in samenwerking met de Stichting Evenementen Ridderkerk. De kalender geeft een overzicht van de SER-activiteiten en het programma van het museum in 2023. Streven is om in volgende uitgaven ook de activiteiten van andere organisaties vermeld te krijgen.

“Tot nu toe waren we gewend om twee boekjes per jaar uit te brengen. Besloten is om jaarlijks één boekje te maken met daarnaast een mooie kalender” licht Tiny Bekkers van Stichting Oud Ridderkerk toe. De komende kalenders zullen het thema hebben van de komende wintertentoonstellingen van de Oudheidkamer. “We laten nu het centrum van Ridderkerk van vroeger en nu zien. Dit is de eerste van een serie van zes tentoonstellingen, waarmee we alle wijken van Ridderkerk aan bod willen laten komen. Daar kunnen scholen, verenigingen en bedrijven uit die wijken aan meedoen. We weten allemaal dat er met de jaren veel veranderd, maar je kunt het zo heel mooi in beeld brengen” vindt Bekkers.

De oude en nieuwe beelden van Ridderkerk komen van onder meer muziekvereniging Harpe Davids en Wooncompas. Ook wordt er naar de toekomst gekeken met de tekeningen voor de herinrichting van het Sint Jorisplein.

De tentoonstelling is tot en met 21 januari 2023 in het museum aan de Kerksingel 26 te zien. De Ridderkerk Kalender is voor € 9,95 in de Oudheidkamer te koop. Donateurs krijgen een exemplaar thuisbezorgd.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.