Kans op schaatsbaan in Waalbos Rijsoord is erg klein

Voorzitter Jaap Heester van ijsclub Rijsoord & Omstreken  is op 15 januari gebeld door een woordvoerder van het veiligheidsberaad Rijnmond. Deze commissie staat tot in ieder geval 9 februari 2021 niet toe dat er geschaatst wordt op onze ijsbaan, dit uiteraard i.v.m. Corona.

Nu afgelopen dinsdag de lockdown is verlengd tot begin maart, én er een vorstperiode aan zit te komen, is toch aan de voorzitter Jaap Heester gevraagd hoe we nu verder gaan.

Het antwoord van Jaap is: “Als er zich een serieuze vorstperiode aandient zal ik het weer aan het veiligheidsberaad Rijnmond voorleggen. wij kunnen indien nodig de baan in een halve dag onder water zetten. Ik acht de kans echter klein dat er toestemming komt.”

Het gaat zeker in de nachten waarschijnlijk matig vriezen, maar hoe lang dit gaat duren is nog onbekend. Zeker in het Waalbos zijn er dan genoeg plekken om te schaatsen, maar wees voorzichtig, want daar wordt niet gemeten door de ijsclub, en ook niet geveegd en in de avond is het er niet verlicht.

Schaatsen op de Waal zal niet zo snel mogelijk zijn, maar ook daar is de ijsclub niet aanwezig om te meten, te vegen of verlichting aan te brengen, dus voorzichtigheid is geboden.