Lokaal

Kennismaking met Brede School Bolnes

Woensdag 16 oktober organiseerde de Brede School een kick off in de wijk Bolnes. Maar liefst 410 kinderen, 200 ouders, 28 leerkrachten, 2 basisscholen en 21 organisaties zetten zich in om deze dag een succes te maken. Tijdens het evenement namen kinderen deel aan vijf workshops van verschillende disciplines. 

De kick off is georganiseerd om de Brede School onder de aandacht te brengen bij kinderen en ouders die nog niet bekend zijn met deze organisatie. “Ook wilden wij tijdens de kick off duidelijk maken dat de Brede School niet alleen maar leuk is, maar ook leerzaam. Ons team zet zich er voor in om ieder blok een passend, leuk, creatief, sportief en educatief programma aan te bieden om verschillende doelstellingen te behalen”, zegt Brede School coördinator Jerry Tieleman. “Wij zijn zeer tevreden met de opkomst. Het was goed om te zien dat er ook veel ouders aanwezig waren”. 

De kinderen konden deze dag kennis maken met verschillende activiteiten waar zij normaliter niet voor zouden kiezen. “Ik ging naar de afval/plastic activiteit en ik dacht eigenlijk dat het saai zou zijn, maar ik vond het hartstikke leuk”, zegt een leerling. Zowel de leerlingen als de ouders, gastdocenten en leerkrachten genoten van de dag.

Bent u geïnteresseerd in de Brede School in de wijk Bolnes en/of heeft u nog vragen, neem dan contact op met Brede School coördinator Jerry Tieleman via Jerry.Tieleman@facetridderkerk.nl of de coördinatoren van basisscholen; Alita de Jong van De Bosweide of Elsemieke Stout van De Fontein. Bekijk www.bredeschoolridderkerk.nl voor het complete aanbod in uw wijk.