Lokaal

Kerstballen de boom in voor goede doelen

Burgemeester Anny Attema hing vorige week donderdag 15 december 2022 de eerste kerstbal van de goededoelenactie in de kerstboom op het Koningsplein.

Stichting Schaatsbaan Ridderkerk verkocht samen met Rotary Club Ridderkerk, Rotaract Oost-IJsselmonde en Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) weer kerstballen voor het goede doel. Daarvoor werden Ridderkerkse ondernemers en inwoners benaderd. Zij kochten met elkaar 81 kerstballen. Dat was goed voor een symbolische cheque van €8.019,-. De kerstballen zijn bedrukt met logo’s en foto’s van de gulle gevers.

De volledige opbrengst gaat naar 3 initiatieven. De eerste is een supermarkttegoed van €100,- voor Ridderkerkse minimagezinnen. De tweede is een dagje weg voor cliënten van ontwikkelcentrum Metronoom en de derde is ijspret voor Oekraïense vluchtelingen. De activiteiten worden georganiseerd door Stichting Present, Rotary Club Ridderkerk en de Rotaract Oost-IJsselmonde.


Actie

Het was het tweede jaar op rij dat er kerstballen werden verkocht voor het goede doel. Vorig jaar kon er vanwege de coronamaatregelen geen schaatsbaan worden geplaatst op het Koningsplein en kon de kerstmarkt van SER niet doorgaan. Stichting Schaatsbaan Ridderkerk, Rotary Ridderkerk en SER besloten daarom iets anders te organiseren en zo iets extra’s te doen voor Ridderkerkers die wel wat hulp kunnen gebruiken. Met de actie werd vorig jaar uiteindelijk €12.375,- opgehaald voor Stichting Present. Vanwege dit succes besloten de organisaties ook dit jaar de handen ineen te slaan.

Foto’s: Erik Jonkman