Kinderboerderij De Dierenhof in top 5 kinderboerderijen

Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn inleverpunt voor kleine, afgedankte apparaten. In ruil voor deze prestatie krijgen zij een Wecycle-recyclecertificaat en daarbij een sponsorbijdrage van 250 euro. Kinderboerderij De Dierenhof in Ridderkerk staat dit jaar in de top 5 van kinderboerderijen waar in 2021 het meeste e-waste werd ingezameld. Een topprestatie waarvoor ze nog eens een bonus ontvangen. Onder de naam Wecycle voeren producenten van elektrische apparaten, verenigd in Stichting OPEN, campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. De kinderboerderijen worden gesteund vanuit een maatschappelijke sponsoring.

Vorig jaar is bij kinderboerderijen in totaal ca. 58.300 kg afgedankte apparaten ingezameld. De samenwerking met kinderboerderijen is succesvol en veelzijdig. Het is heel praktisch, een e-waste inleverpunt in de buurt, maar kinderboerderijen hebben ook een educatief karakter. Hier leren kinderen over de natuur; het milieu en recyclen horen daarbij. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. 

Elke kinderboerderij in Nederland kan een inleverpunt worden, waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij jaarlijks een Wecycle sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.  

Over Stichting OPEN en Wecycle 

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen zij samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren zij campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.