Lokaal

Kinderboerderij De Dierenhof recyclet bonus bij elkaar

Kinderboerderij De Dierenhof uit Ridderkerk is een van de ruim 160 kinderboerderijen in Nederland waar bezoekers hun kleine, afgedankte elektrische apparaten kunnen achterlaten voor recycling. Handig want: het is dichtbij huis, ruimt lekker op en de lokale kinderboerderij wordt hiermee ondersteund. 

In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgt de kinderboerderij een Wecycle sponsorbijdrage van 250 euro. De top 5 inzamelaars en een kinderboerderij met opvallende media inzet werden dit jaar extra beloond. 

Top 5 inzamelaars ontvangen extra bonus

In de top 5 van inzamelaars, staat dit jaar kinderboerderij De Dierenhof. Zij krijgen dit jaar, naast de sponsorbijdrage, nog een bonus extra van 250 euro.De kinderboerderij die dit jaar ontdekt werd in de lokale media, is De Drassige Driehoek uit Rijswijk. Er is een leuk artikel geplaatst over deze kinderboerderij en daarom krijgen zij dit jaar, naast de sponsorbijdrage, de extra bonus van 250 euro. 

56.000 kilo elektrische apparaten ingezameld door kinderboerderijen

Via kinderboerderijen zijn het afgelopen jaar bijna 56.000 kilo kleine apparaten ingezameld die anders misschien bij het afval waren verdwenen of eindeloos bewaard blijven. Met het inzamelen en recyclen van deze apparaten, kunnen grondstoffen opnieuw gebruikt worden en nieuwe producten geproduceerd worden. 

Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief is blij met de succesvolle samenwerking met Stichting OPEN: “De helft van de Nederlandse kinderboerderijen is een Wecycle inleverpunt. Zij leveren hiermee een mooie bijdrage aan het hergebruik van grondstoffen.”

Voorlichting direct in praktijk brengen

Veel kinderboerderijen verzorgen voorlichting over duurzaamheid en als handig inleverpunt kan dit direct in de praktijk worden gebracht. Elke kinderboerderij in Nederland kan Wecycle inleverpunt voor kleine apparaten worden. Het sponsorbedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden. Kinderboerderijen die zich nog niet aangemeld hebben kunnen dit doen door te mailen naar info@wecycle.nl.