Lokaal

Kinderboerderij de Dierenhof wint Wecycle Recycle bonus

Kinderboerderij de Dierenhof is een van de ruim 160 kinderboerderijen in Nederland waar bezoekers hun kleine afgedankte elektrische apparaten kunnen achterlaten voor recycling. Hiermee helpen ze het milieu en steunen ze hun eigen lokale kinderboerderij. In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgt de kinderboerderij een sponsorbijdrage van €250,-. Zes kinderboerderijen, de top 5 inzamelaars waaronder kinderboerderij de Dierenhof en een kinderboerderij met een bijzondere promotieactie, werden dit jaar extra beloond. Zij ontvingen allemaal een bonus van €250,-.

Ondanks diverse uitdagingen zijn er het afgelopen jaar bijna 65.000 kilo aan kleine elektrische apparaten ingezameld, die anders misschien bij het afval waren verdwenen. Deze worden nu gerecycled tot nieuwe grondstoffen en producten. Ten opzichte van 2021 is vorig jaar 11,5% (2021=58.300 kilo) meer ingezameld door de kinderboerderijen.

Voorlichting en praktijk

Veel kinderboerderijen verzorgen voorlichting over duurzaamheid. Door mee te werken als inleverpunt kan dit direct in de praktijk worden gebracht. Elke kinderboerderij in Nederland kan Wecycle inleverpunt worden. Het sponsorbedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden. Kinderboerderijen die ook inleverpunt willen worden kunnen zich aanmelden via: info@wecycle.nl.