Kinderburgemeester Maylin Ouwens: ‘meer respect voor hulpdiensten’

Kinderburgemeester Maylin Ouwens besteedt in haar ‘ambtsperiode’ aandacht aan de hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance. Ze vindt dat ze meer respect verdienen. Maylin: “Te vaak zie ik op de televisie dat onze hulpdiensten regelmatig lastiggevallen worden, terwijl ze juist zulk belangrijk werk doen.’’

De komende tijd gaat Maylin op bezoek bij de hulpdiensten. Vorige week werd ze in het politiebureau aan de Kievitsweg ontvangen door wijkagent Joëlle Knegt. Maylin wilde van haar weten waarom ze bij de politie is gaan werken, welke opleiding ze daarvoor volgde en of ze ook weleens met geweld tegen de politie te maken heeft gehad.

Brutaler

“Als klein meisje wilde ik al bij de politie’’, vertelde Joëlle. “Het leuke van mijn werk is de afwisseling. Je weet vooraf niet wat er allemaal gebeurt op een dag.’’ Met agressie tegen haar gericht heeft Joëlle persoonlijk nog niet te maken gehad, maar ze weet dat collega-hulpverleners zulke dingen wel degelijk meemaken. Jongeren worden wel brutaler tegen de politie, merkt ook Joëlle. “Ik probeer geweld te voorkomen door het gesprek aan te gaan. Ik hoop dat dat blijft werken’’, aldus Joëlle.

Foto: Gemeente Ridderkerk