Kinderburgemeester op bezoek bij ambulancedienst

Vanaf de eerste dag dat Maylin Ouwens (12) kinderburgemeester van Ridderkerk is, heeft ze een belangrijk speerpunt: van onze hulpverleners blijf je af. Agressief gedrag tegenover politiemensen, brandweermensen en ambulancepersoneel moet stoppen. Ze verdienen juist meer respect, vindt Maylin. Ze besloot daarom om het werk van onze hulpdiensten meer onder de aandacht te brengen.

Een tijdje geleden sprak Maylin in het politiebureau aan de Kievitsweg met wijkagent Joëlle Knegt over agressie tegen politiemensen. Vorige week had Maylin een afspraak bij Ambulance Rotterdam Rijnmond, die het ambulancevervoer in onze regio verzorgt.

Minder leuk

In het kantoor in Barendrecht werd ze begroet door directeur Arie Wijten. En ze sprak met teamleider Leo de Raaf over wat hij leuk en minder leuk vindt in zijn werk. En natuurlijk wilde Maylin weten of hij weleens heeft meegemaakt dat jongeren agressief zijn tegen de mensen van de ambulance.

Volgens Leo de Raaf komt agressief gedrag gelukkig niet elke dag voor. Het grote verschil met vroeger is dat het nu veel meer aandacht krijgt, ook in de media, en dat agressie tegen hulpverleners hard wordt aangepakt.

Maylin vroeg Leo ook welke boodschap hij jongeren zou willen meegeven. “Zorg goed voor elkaar. En als je vervelend gedrag ziet, probeer zo iemand daarop aan te spreken. Niet kwaad met kwaad vergelden, maar probeer op een respectvolle manier de ander ervan te overtuigen dat hij of zij niet goed bezig is. Als wij komen helpen, is het fijn als we merken dat we gesteund worden door de mensen die er omheen staan.’’

Foto: Gemeente Ridderkerk