Lokaal

Kinderen helpen beter te eten

Namens Albert Heijn Dillenburgplein ondertekende Remco Heeren de samenwerkingsovereenkomst VET GEZOND met de gemeente en Facet Ridderkerk. “Albert Heijn wil alle ingrediënten leveren voor gezonde voeding en bewust leven. Als partner van VET GEZOND maken wij die missie concreet in Slikkerveer.”

Remco is geschrokken van de cijfers over gezondheid en overgewicht van Ridderkerkse kinderen. “Slikkerveer is nog een redelijk ‘gezonde’ wijk, maar van scholen krijg ik ook zorgelijke signalen. Dat de prullenbak vol zit met zakjes brood, terwijl kinderen snacken bijvoorbeeld.”

Smaaklessen

Met scholen heeft Remco regelmatig contact over voeding. “Appels met een plekje eraan kan ik niet meer verkopen. Die schenk ik aan het Gemini college voor in hun kantine.”
Ook met basisscholen in de wijk werkt Albert Heijn Dillenburgplein samen. “Twee keer per jaar werken we mee aan het project ‘Ik eet het beter’. Leerlingen op de basisschool krijgen smaaklessen over gezond voedsel. Eigenlijk zou voedingsleer een verplichte les op scholen moeten zijn.”

Met elkaar

Door zich aan te sluiten bij VET GEZOND hoopt Remco op meer verbinding. “We moeten met elkaar kinderen helpen om gezondere keuze is maken over eten en drinken. Niet een frikandelbroodje in mijn winkel als ontbijt, maar een gezond ontbijt thuis. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Bron: Gemeente Ridderkerk