Lokaal

Kinderen maken kerstboom van zwerfafval 

Wethouder Fleur Stip ontving woensdag 21 december 2022 een kerstboom van zwerfafval. Kinderen van kinderopvang SKR overhandigden hun zelfgemaakte creatie tijdens een bezoekje aan het gemeentehuis.

De boom is opgezet en in elkaar geknutseld door kinderen van 4 – 7 jaar van BSO De Fontein. Anja Booi, cultuur pedagoog in opleiding en werkzaam bij SKR, verzamelde blikjes zwerfafval van straat. Van dit afval hebben de kinderen een kerstboom gemaakt. De piek is gemaakt door kinderen uit de groep van 7 – 12 jaar. Met het project wil kinderopvang SKR kinderen meegeven dat afval niet op straat hoort en we verstandig met materialen om moeten gaan.

De achterkant van de kerstboom had een speciaal uiterlijk. Deze was opgetuigd met kaartjes van de voedselbank. Op BSO de Oosterhonk van SKR, hadden kinderen, ouders en het team de afgelopen weken voedsel en andere levensmiddelen ingezameld. Deze producten hebben zij op 21 december afgeleverd bij de Voedselbank, die erg blij was met de gulle donatie. Kinderopvang SKR heeft met de actie samen met de kinderen stilgestaan bij het belang van omkijken naar anderen.

Hergebruik

Wethouder Stip was blij verrast door het cadeau: “Het is mooi om te zien dat de kinderen op een creatieve manier leren over duurzaamheid en naastenliefde.” De boom staat tijdens de kerstperiode op haar werkkamer. In het nieuwe jaar komt de BSO de boom van blikjes weer ophalen om te ‘upcyclen’. De boom zal uit elkaar worden gehaald en de kinderen maken van de overgebleven materialen een nieuw kunstwerk.

Foto: Gemeente Ridderkerk