Lokaal

Kinderfietsje gevonden, zoekactie met duikers gestart

Rond kwart over zes zijn de hulpdiensten vrijdagavond 7 juli 2023 opgeroepen voor een mogelijk vermist persoon in het water van het Oosterpark.

Omstanders hadden op het strandje een kinderfietsje aangetroffen. Hierop zijn mensen van de brandweer, oppervlakte redders en duikers op zoek gegaan in het water. Diverse zoekslagen zijn er gemaakt zonder resultaat.

Rond zeven uur heeft de politie burgernet melding uitgezet met de vraag of er een eigenaar te vinden is van het fietsje.


Update 19.43 uur: Rond tien over half acht meld een woordvoerder van de brandweer dat de zoekactie wordt stopgezet. Mede gezien het feit dat er niemand is vermist gaat men er vanuit dat men het fietsje is vergeten mee te nemen.

Update 20.45 uur: De eigenaar van het fietsje is gevonden.

Voorts wil de woordvoerder nogmaals aandacht vragen voor het feit dat men goed op zijn spullen moet passen. Een zomaar achtergelaten fiets of iets wat er op zou kunnen wijzen dat er iemand in het water ligt, zorgt direct voor een prio 1 melding. Diverse hulpdiensten worden dan opgeroepen voor, wat later blijkt, een loze melding te zijn. 

Foto’s: Dennis van Wingerden