Kinderrestaurant in Slikkerveer

Tijdens de schoolvakanties organiseert Facet allerlei sportieve, creatieve en culturele activiteiten om de kinderen, tieners en jongeren uit Ridderkerk te kunnen vermaken. Ook tijdens de voorjaarsvakantie werden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder het Kinderrestaurant in Slikkerveer. 

Het jongerenwerk, combinatiefunctionarissen en het opbouwwerk werkten samen met de kinderen om een heerlijke lunch te bereiden voor ouders, familieleden, buren en wijkbewoners. Dit keer was het thema Lente. “De kinderen bereidden de heerlijkste gerechten. Ze begonnen met het opzoeken van recepten en het maken van een boodschappenlijstje. Daarna zijn we met zijn allen naar de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te kopen voor de gerechten”, vertelt jongerenwerker Katyana Timmermans.

“Voordat de kinderen aan de slag konden met hun gerechten moesten ze eerst hun handen wassen. Op het menu stonden pannenkoeken, fruit, pizza, salades, pasta, gevulde champignons, flensjes en meer! Een leerzame activiteit waarmee de zelfredzaamheid van de kinderen vergroot kan worden. Kinderen gaan bewust om met ingrediënten, leren koken voor zichzelf en voor een ander, stukje hygiëne en opruimen hoort er natuurlijk ook bij.”

Vanwege het succes biedt Facet Ridderkerk deze activiteit elke vakantie aan. Dus ook in de meivakantie staat er weer een ‘Kinderrestaurant’ op de planning.