Lokaal

Koken op inductie: lekker en duurzaam

Koken op inductie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een duurzame manier van koken.

De fijne kneepjes van het koken op inductie werden bijgebracht tijdens een door de gemeente georganiseerde kookworkshop. Zo’n dertig belangstellenden waren hiervoor op 21 juni 2023 naar het bedrijfspand van Van Gelder Groente en Fruit aan de Krommeweg gekomen.

Aangemoedigd door wethouder Henk van Os (duurzaamheid), die de workshop aftrapte, luisterden ze naar de uitleg over koken op inductie. Daarna gingen de ‘cursisten’ onder leiding van Marianne van Wijhe van De Groene Pollepel aan de slag om een lekkere, gezonde maaltijd te bereiden.

Fairtrade

Tijdens de workshop ging het over ‘koken met LEF’. Dat staat voor lokaal, ecologisch en Fairtrade. Lokaal geproduceerde voeding is niet alleen verser, maar ook duurzamer. Door te kiezen voor lokale producten, verminderen we de CO2-uitstoot en ondersteunen we de lokale economie.

In de workshop werd ook gewerkt met eco-groenten en -fruit, die geteeld worden zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Tenslotte was er aandacht voor het belang van Fairtrade-producten. Ridderkerk is Fairtrade-gemeente en steunt het streven naar eerlijke handelsrelaties en eerlijke prijzen voor boerencoöperaties.

Foto: Gemeente Ridderkerk