Lokaal

Koningsspelen met sponsorloop

Kinderburgemeester Meike Oosterwijk maakte vrijdag 21 april 2023 de opbrengst van de sponsorloop van de Rehobothschool bekend.

Dat deed ze nadat de prijsuitreiking van de Koningsspelen geweest was. De school had die ochtend de jaarlijkse Koningsspelen op de velden bij RVVH. Alle klassen deden mee.

De onderbouw en bovenbouw deden elk negen spellen, zoals groot mikado, touwtrekken, op een springtapijt zo snel mogelijk naar de overkant, een ballenrace, een eierrace en een kruiwagenrace. Bij elk spel kregen ze punten. De groep die aan het einde van de ochtend de meeste punten had gescoord, kreeg de wisselbeker mee.

Sponsorloop

Ook was er weer een stormbaan. Daar koppelde de school dit jaar een sponsorloop aan voor de ‘Actie voor Oekraïne’: alle kinderen gingen zo vaak mogelijk een stormbaan over voor dit goede doel. De actie is opgezet om geld op te halen voor eten, kleding, medische zorg en voor scholing. Scholen zetten zich daar vorige week voor in. De leerlingen ‘stormden’ vrijdag samen €22.799,60 bij elkaar.

Foto: Gemeente Ridderkerk