Lokaal

Koninklijke hulde voor organist Peter Verweij

Peter Verweij, organist van de Bethelkerk in Ridderkerk, ontving vrijdag 30 september 2022 een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Anny Attema reikte de onderscheiding uit tijdens een bijeenkomst in de Hervormde Kerk van Rijsoord (de Bethelkerk wordt momenteel gerenoveerd). Daar werd gevierd dat Verweij al veertig jaar organist is van de kerkelijke gemeente. 

Verweij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet voor het orgel en het orgelspel in de Bethelkerk. Hij begeleidt al jaren de zondagse erediensten, rouw- en trouwdiensten, zangavonden, gemeenteavonden en ledenvergaderingen van de Bethelkerk. Verweij is al die jaren ook verantwoordelijk geweest voor het onderhoud van het orgel. Ook heeft hij een coördinerende rol rondom alles wat met het orgel te maken heeft, zoals het begeleiden van de organisten.

Verweij deelt zijn passie en talent graag met een volgende generatie. Verschillende gemeenteleden geeft hij orgelles. Hij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het levendig houden van de orgelcultuur. Naast zijn inzet voor de Bethelkerk, is Verweij jarenlang vrijwilliger geweest bij de vrijwillige Politie van Ridderkerk. 

Burgemeester Attema bedankte Peter Verweij: “U bent een hardwerkende man, waar men op kan terugvallen. U bent van groot belang voor de Bethelkerk, daar mogen ze trots op zijn. Als burgemeester van Ridderkerk ben ik ook trots op zo’n betrokken inwoner als u.”