Lokaal

Kookworkshop Ouder en kind geslaagd

VET Gezond organiseerde op 9 november 2022 in samenwerking met De Groene Pollepel en Van Gelder groente & fruit de kookworkshop ‘Ouder en kind’. Het doel was om kinderen en ouders te stimuleren om vaker gezond(er) te koken en bewustwording te creëren bij een gezond voedingspatroon. De kookworkshop werd geopend door wethouder Fleur Stip.

In totaal 50 kinderen en ouders en/of grootouders hadden de opdracht om een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert samen te stellen uit gezonde verse groente. Onder leiding van de dames van de Groene Pollepel gingen de kids geconcentreerd aan de slag. Na de bereiding werden de gerechten gezamenlijk heerlijk met zijn allen opgegeten.

Daarnaast waren er twee tekenmomenten. Gewicht en Voeding Ridderkerk ondertekende de partnerovereenkomst met VET Gezond. Ook zal de gemeente Ridderkerk de samenwerking met JOGG Nederland voor onbepaalde tijd voortzetten.

Samen maken zij de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder. De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom werken we met de JOGG-aanpak aan de hele omgeving van het kind.

Foto’s: Wessel Dekker