Lokaal

Koolmonoxidemelding Koningshof Ridderkerk

Om 16.00 uur uur kon de brandweer op eerste kerstdag 25 december 2022 opnieuw op pad. Nu kwam er een melding binnen over het afgaan van een koolmonoxide (CO) melder. Aan de Koningshof in Ridderkerk Centrum ging op de tweede etage een melder af bij de cv installatie. Metingen leverde geen CO maar wel een gaslucht op. Deze werd bij nader onderzoek ook in andere woningen geroken.

Vervolgens is opgeschaald en kwam ook de officier van dienst ter plaatse. Onder begeleiding van de politie is de brandweer in meerdere woningen op zoek gegaan naar een mogelijke gaslekkage. Ook een adviseur Gevaarlijke Stoffen werd rond 17.00 uur ter plaatse gevraagd. Omdat er niets gevonden werd kwam er rond 18.00 uur ook een hoogwerker ter plaatse om het onderzoek op het dak verder uit te zetten.

Na een uitgebreid onderzoek werd niets aangetroffen en was de gaslucht ook verdwenen. Tegen 19.00 uur, drie uur na de start van het incident, konden de hulpdiensten inrukken en ook aan de kerstdis aanschuiven. 

Mogelijk dat de gaslucht (vreemde lucht) komt door een niet goed werkend  ventilatie systeem. Dinsdag wordt er verder overlegd met de VVE.