Korting op duurzaam wonen

De gemeente geeft cadeaubonnen á 90 euro weg voor de aanschaf van energiebesparende en duurzame producten voor een woning.

Huiseigenaren ontvangen binnenkort een brief over deze Groene Bon. De komende drie maanden kan men terecht bij een van de deelnemende winkels. Met de actie wil de gemeente duurzaam en energieneutraal wonen stimuleren.

Waarom?

In 2050 wil de gemeente energieneutraal en aardgasvrij zijn, zodat er bijna geen uitstoot meer is van CO2. CO2 komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dit zorgt voor wereldwijde klimaatverandering. Voordat woningen aardgasvrij zijn en overgaan op een nieuwe, meer duurzame energiebron, moeten ze goed zijn geïsoleerd.

Met de Groene Bon kunnen huiseigenaren een gratis pakket energiebesparende producten aanschaffen bij onder meer Gamma en Karwei. De bon kan worden ingezet voor de aanschaf van ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal (ook voor dak en vloer), radiatorventilators en een slimme thermosstaat. Let op: Heeft u eerder een WoonWijzerbox of Energiebox besteld, dan geldt deze actie helaas niet voor u.

Bon aanvragen

Er zijn 3.000 bonnen. Maximaal één per woning. Na het aanvragen ontvangt u de Groene Bon per e-mail. De bon is één maand geldig vanaf de uitgifte. Gebruikt u hem niet, dan krijgt iemand anders de kans zijn of haar huis voordelig te verduurzamen.

Foto: Wethouder Japenga en bouwmarktmanager Romijn (Gamma Ridderkerk) bij de presentatie van de Groene Bon. | Gemeente Ridderkerk