Lokaal

Kringloopweek en locaties containers

Van 3 tot en met 9 oktober 2020 is het Nationale Kringloopweek. Heeft u spullen die u wilt vervangen, maar die nog in goede staat zijn? Die kunt u het beste naar de kringloopwinkel brengen.

Bijvoorbeeld meubelstukken of elektrische apparaten die nog werken, maar die u niet gebruikt. Ook kleinere spullen als servies kunt u daar afgeven. Zo krijgen uw spullen een tweede leven en kan iemand anders er nog van genieten. Ook belanden spullen niet onnodig bij het afval en hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Het hergebruiken is dus beter voor het milieu.

Optimaliseren locaties

Sinds vorig jaar zamelt de gemeente grondstoffen als GFT, papier/karton, glas en textiel gescheiden in, om minder restafval over te houden. De afgelopen tijd is gewerkt aan een plan om het inzamelen van huishoudelijk afval verder te verbeteren.

Op een aantal locaties zijn extra ondergrondse containers gepland, bijvoorbeeld voor PMD+restafval, papier/karton of glas. De plannen zijn via een brief gedeeld met omwonenden van deze nieuwe locaties.

Hiermee wordt het zo makkelijk mogelijk gemaakt om verschillende grondstoffen gescheiden in te leveren. Voor de locaties van de GFT-cocons volgt in de eerste helft van 2021 een apart traject.