Kunst in de Oudheidkamer

Een jaar later dan oorspronkelijk gepland werd zaterdagmiddag 29 januari 2022 in de Oudheidkamer de tentoonstelling van Iris Raaijmakers (sieraden) en Truus van der Waal-van Winsen (schilderijen) geopend. Het duo mocht zelf het lint voor de entree wegschuiven.

Iris Raaijmakers is opgeleid tot edelsmid en werkte in ateliers van verschillende juweliers. Ze kwam tot het inzicht dat ze ook met een eigen atelier werk in opdracht zou kunnen doen. Daarnaast maakt ze nu eigen sieraden: “Niet alleen van goud en zilver, want ik vind het leuk om met kleuren te werken.”

Bij de expositie zijn onder meer zilveren sieraden met edelstenen en zoetwaterparels te zien. Met goud werkt Iris in principe alleen in opdracht: “Goud is heel duur om in huis te hebben.”

Truus van der Waal begon pas laat met schilderen. Ze had gaan tijd voor een hobby. Voor de winkels van bakkerij Van der Waal werkte ze 40 jaar zes dagen per week. Toen ze veel vrije tijd kreeg begon ze met snijwerk. Bij een lijstenmaker zag een flyer van een schilderschool , waarna ze besloot om lessen te gaan volgen. Met olieverf maakt ze nu ze nu veel stillevens, maar bij de expositie zijn ook afbeeldingen van dieren en een schilderij van De Waal en de Rijsoordse molen te zien. “Wie tips heeft of kritiek, dan hoor ik dat graag” zegt Truus.

De expositie is tot en met 19 maart 2022 te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.