Lokaal

Kunstroute 2024 toont talent van de Ridderkerkse Kunstenaars

Ook dit jaar hebben Ridderkerkse Kunstenaars samengewerkt om de Kunstroute Ridderkerk mogelijk te maken. Het was de 31e editie van dit evenement en de kunstenaars hadden weer een grote verzameling aan kunst gemaakt, die op diverse plekken in Ridderkerk aan de belangstellenden werd getoond. Zo waren er schilderijen, etsen, aquarellen, beeldhouwwerken, foto’s, hoeden, tassen, sieraden te bezichtigen en deze werden ook te koop aangeboden.

Bezoekerscentrum De IJsvogel

Florine van der Most komt uit een schildersfamilie en besloot op jonge leeftijd zich te verdiepen in de schilderskunst. Haar werk is abstract. Haar werk is gebaseerd op eigen gemaakte foto’s en creatieve ideeën uit haar directe omgeving. Zij maakt daarbij veel gebruik van een paletmes en acrylverf.


Ingrid Zelissen schildert met acryl verf en gebruikt hierbij een gemengde techniek. Zij verwerkt edelstenen, zoals smaragd, saffier, opaal, robijn en granaat in haar werk. Maar ook andere materialen zoals papier, textiel en boomschors worden door haar gebruikt. Ook maakt zij veel sieraden, zoals armbanden, halskettingen, waarin edelstenen worden verwerkt. 


Erna Wouters was om gezondheidsredenen afwezig.. Maar er was toch een collectie van haar werk aanwezig. Er waren door haar ontworpen en gemaakte hoeden, fascinators, zonnekleppen, warme bandeau”s en accessoires. Zij werkt met vilt, cinamay, zijde en wol. Met haar creatie heeft zij diverse prijzen gewonnen. Er waren door haar gemaakte chemomutsjes van speciaal materiaal. ook geeft zij lezingen workshops en hoedenshows. Een motto van haar is: een hoed maakt je outfit af.De Oude Vlasschuur

Anneke Slagboom schildert met acrylverf in combinatie met andere technieken. Ook werkt zij graag experimenteel In haar werk zie je tegenstellingen, zoals stoer, grof en grauw tegenover zacht, klein en teer . Ook een felgekleurde toets zorgt voor energie in haar werk. Het dagelijkse leven, reizen en natuur zijn haar inspiratiebron.


Saskia Rietveld van den Hil maakt schilderijen en beelden. Haar schilderijen zijn abstract en hebben een eigen stijl. Ook haar beelden zijn abstract, zij werkt met verschillende steensoorten en houdt rekening met wat de steen aangeeft.


Liesbeth Vlasblom maakt mozaïek op een geheel eigen wijze. In haar werk combineert zij scherven van keramiek en porselein uit voorbije dagen met glas, kralen en gevonden vindsels. Hierdoor ontstaat een unieke mozaïekkunst.Wijkcentrum SWS

Ellie Smelik Damsteeg was voor haar pensionering werkzaam als vakleerkracht handvaardigheid. Daarna ging zij zich bezighouden met textielkunst, hierbij maakt zij gebruik van textiel en plastic, dat zij op een naaimachine verwerkt. Ook maakt zij sieraden van textiel en andere materialen.


Emtine van Campen – van Veen schildert en tekent van jongs af aan. Zij schildert het liefst mensen in portret. Zij schildert mensen uit haar omgeving, uit de krant en ansichtkaarten. Ook schildert zij portretten in opdracht. Zij schildert met acryl- en olieverf.


Joke Vonk-Schot schildert en tekent haar kunstwerken. Zij raakt geïnspireerd op haar reizen, wat in haar onderwerpen tot uiting komt. Ook maakt zij van textiel zakjes, waarin zij bijvoorbeeld door haar gemaakte kaarten verpakt.


Het belangrijkste onderdeel van het werk van Dirry Blom is het maken van Grafiek, bijvoorbeeld etsen, droge naald, steendruk, linosnede. Hierbij beeldt zij diverse onderwerpen uit, zoals bloemen, dieren en abstracte beelden. Daarnaast maakt zij ook potloodtekeningen en olieverfschilderijen.

Foto’s: Erik Jonkman