Lokaal

Kunstroute Ridderkerk goed bezocht

Op 22 & 23 april 2023 vond alweer de 30ste editie van de Kunstroute Ridderkerk plaats. Bezoekers konden kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek keramiek, sieraden, foto’s, hoeden en glaskunst. De route was bij uitstek geschikt voor fietsers, maar de locaties waren ook goed per auto bereikbaar. De organisatie was verheugd dat veel bezoekers langs kwamen tijdens deze jubileum editie. Hieronder een selectie van de vertoonde kunstwerken.

Bezoekerscentrum de IJsvogel

In bezoekerscentrum de IJsvogel waren de volgende kunstenaars tijdens de Kunstroute aanwezig:


Erna Wouters

Erna Wouters had een groot aantal hoeden uit haar collectie meegenomen. Bij het ontwerpen van haar hoeden vindt zij haar inspiratie in de natuur en op straat. Haar favoriete materiaal is vilt. Erna ontwerpt hoeden, tassen en haardecoraties. Ook geeft zij lezingen en workshops.


Ingrid Zelissen

Ingrid Zelissen schildert met acryl verf en verwerkt verschillende materialen in haar schilderijen, zoals edelstenen, papier, textiel en boomschors. Ook maakt zij sieraden en kandelaars.


Florine van der Most was een gastexposant bij de kunstroute

Florine van der Most maakt schilderijen met acrylverf in haar eigen abstracte stijl, waarbij zij ruimte laat aan de kijkers om het schilderij te interpreteren.Galerie Imspa

In Galerie Imspa wordt als postuum eerbetoon aan Marcelle Mooij een aantal van haar keramieke beelden geëxposeerd. Deze selectie is in overleg met haar familie samengesteld. Marcelle was een van de kunstenaars bij de start van de Kunstroute. Marcelle Mooij is vorig jaar overleden.


Anneke Slagboom

Anneke schildert met aquarel, olie, of acrylverf. Zij gebruikt ook verschillende technieken. Het dagelijkse leven en de natuur zijn haar inspiratiebron.


Liesbeth Vlasblom

Liesbeth maakt kleurrijke mozaïeken op geheel eigen wijze. Zij combineert scherven van keramiek en porselein uit voorbije dagen met glas, kralen en gevonden vindsel tot een nieuw kunstwerk.


Joke Vonk Schot

Joke maakt schilderijen van plaatsen waar zij tijdens haar reizen is geweest en mensen, die zij daar ontmoet heeft. Haar nieuwste schilderijen maakt zij met een nieuwe techniek van krijtstreepjes.


Harry Wijsbroek

Harry Wijsbroek wordt bij het fotograferen van zijn stadsgezichten geïnspireerd door de stedelijke landschappen en hun invloed op de natuur.


Diana Monshouwer

Diana Monshouwer schildert haar portretten met olieverf ook heeft zij een serie zwart wit portretten gemaakt van bekende mensen, zoals hier afgebeeld Elvis Presley en Freddy Mercury.


Lindy Gerritsen van der Hoop

Lindy Gerritsen van der Hoop maakt haar kunstwerken door wol te weven in het formaat van een schilderij met abstracte afbeeldingen.


Paviljoen Struis

In Paviljoen Struis waren vier kunstenaressen aanwezig. Özlem Aral, Jolante Drzewiecka, Fenneke Groeneveld en Karin Touw.


Foto’s: Erik Jonkman en Wessel Dekker