Lokaal

Kunstroute Ridderkerk met zeer zonnig weer

De 26e editie van de Kunstroute werd afgelopen weekend 6 en 7 april 2019 gehouden. Maar liefst 21 kunstenaars deden mee aan de jaarlijkse route, die door velen op de fiets door Ridderkerk wordt bezocht.

Op diverse locatie waren kunstenaars te zien, maar ook stelden enkele kunstenaars het eigen huis of atelier open om bezoekers te laten zien hoe kunst gemaakt wordt. Diegene die alle kunstenaars wilde zien trof het zeer, want met name op de zondag was het prachtig zonnig weer.

Simone van der Veen maakt abstracte acryl schilderijen, waarin zij met kleur en haar eigen stijl, gevoel en aanpak haar belevingen vastlegt.

Karin Touw onderzoekt de gelaagdheid van het leven en legt dit in haar schilderijen vast, waardoor haar werk vele verweerde lagen, oude verhalen en geschriften bevat.

Kunstroute Ridderkerk trok veel bezoekers

Ada Burgerhout Vreugdenhil maakt beelden in steen, haar inspiratie is vooral de natuur. Zij laat de steen bepalen, wat het gaat verbeelden. Zo laat zij de schoonheid van het materiaal goed uitkomen.

Nathalie de Waard – van Wingerden gebruikt de natuur en sprookjes als inspiratiebronnen voor haar keramiek beelden. Op de foto geeft zij een workshop in keramiek bewerking.

Laurens Spier maakt beelden in brons. Hij streeft naar een gedetailleerde en realistische afwerking bij zijn dieren, waardoor deze tot leven komen.
Het contrast van hard metaal als ondergrond tegen de zachte organische elementen van brons leidt tot een vreugdige, moderne en kalme uitstraling.

Ingrid Zelissen laat zich door edelstenen, die zij in schilderijen verwerkt, inspireren bij het maken van haar schilderijen. Ook gebruikt zij deze edelstenen voor het maken van kleurrijke sieraden.

Foto’s: Roelie ’t Jong en Erik Jonkman