Lokaal

Laagdrempelig met klassieke muziek

Organiste Thea Verhagen en fluitiste Marie-Christine Goergen geven op zaterdag 10 februari een “theeconcert” in de Kerk aan de Maas in Bolnes. Het duo brengt klassieke muziek, maar niet zwaar op de hand: “Wij brengen klassieke stukken, maar steeds met een knipoog. Het is heel toegankelijk. En bij muziek die de mensen herkennen kunnen ze mee neuriën.”

Thea is al jaren een van de organisten van de Protestantste Gemeente te Bolnes. Met Marie-Christine aan haar zijde geeft ze vaker concerten. Hun samenspel begon 23 jaar geleden in de Nebokerk in Rotterdam. Ze hebben nadien in verschillende kerken in de Maasstad gespeeld. In de coronatijd gaven ze onlineconcerten vanuit de Dorpskerk te Barendrecht.

“Vijf jaar geleden hebben we ook opgetreden in de kerk in Bolnes. Thea, die begenadigd schildert en tekent, exposeerde toen ook met haar schilderijen. Kort erna zijn we gevraagd om een muzikale avond te verzorgen, maar corona gooide helaas roet in het eten. Nu komt het er alsnog van” blikken de twee vooruit.

Mooie akoestiek

Beiden zijn veel met muziek bezig. Thea geeft leiding aan 2 ouderenkoortjes en Marie-Christine geeft muzieklessen aan mensen tussen de 0 en de 80. Muziek is voor iedereen, of je het nu zelf doet of ervan geniet, vinden zij.. Voor het komende concert hebben ze een mooi programma samengesteld met composities van o.a. Bach, Haydn, Telemann en Rossini. Muziek die volgens de dames de moeite waard is om te komen ontdekken.

“De kleine stukjes die Joseph Haydn voor het Flötenuhr, een mechanisch speelwerk, schreef, klinken op het kleine orgel van de kerk alsof het daarvoor gecomponeerd is. Daarbij heeft deze kerk een mooie akoestiek” zegt de organiste. Het concert in de kerk aan de Pretoriusstraat 56 begint om 14.30 uur. De kerkdeuren staan vanaf 14.00 uur open. De toegang is gratis. Na afloop kan men een vrije gift doen. Tijdens de pauze is er thee/koffie met kleine heerlijkheden. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.