Lokaal

Laatste activiteiten Zomerfestijn 2019

Het senioren Zomerfestijn van Facet Ridderkerk zit er op. Afgelopen week waren de laatste lessen yoga in Trefpunt Oost en aangepaste gymnastiek in de Gasterij. Verder stonden de workshop ‘Kunst maakt de mens’ en het ‘Afsluitdiner in Pannekoe’ op het programma.

Op dinsdag 6 augustus waren de kunstenaars klaar voor de activiteit ‘Kunst maakt de mens’ in het WVC Bolnes. De vrijwilligers Nico en Hans stonden om 13.45 uur klaar voor de koffie of thee met wat lekkers. Larissa, een docent van Dordrechts Museum, gaf iedereen de nodige informatie en om 14.00 uur werd er gestart met een gezamenlijk inleidend gesprek over Vincent van Gogh met wat voorbeelden en reproducties van onder andere ‘Het korenveld’, een ‘zelfportret’ en van de ‘aardappeleters’. De bedoeling van deze middag was om iets van of over Vincent van Gogh met kleurkrijt te maken en daarvoor had Larissa de nodige materialen en voorbeelden meegebracht, waaronder diverse zonnebloemen en materiaal voor een ‘stilleven’ zoals vaasjes, potjes, bloementakken, schaal met appels of bord met sinaasappels. Rond 14.30 uur ging iedereen met zijn werkstuk aan de gang en uiteindelijk konden de kunstenaars van deze middag in een mooi passe-partout opbergen en mee naar huis nemen. 

Op donderdag 8 augustus was het Afsluitdiner bij pannenkoekenhuis De Pannekoe in het Oosterpark. Meer dan 40 deelnemers hebben heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad. 

Afgelopen vier weken organiseerde Facet Ridderkerk activiteiten voor senioren, waarvan één activiteit niet door kon gaan en er twee zijn verplaatst in verband met de hitte. In totaal deden maar liefst 325 deelnemers mee aan de activiteiten, die werden begeleid door tien enthousiaste vrijwilligers. “Het was wederom een geslaagd festijn!”, besluit Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk.