Lokaal

Laatste kavel Van Peltterrein verkocht

Het Van Peltterrein is uitverkocht. Wethouder Marco Oosterwijk tekende onlangs de koopovereenkomst voor de laatste bouwkavel aan de Van Ruisdaelstraat, gekocht door de familie Hardenbol. De wethouder had voor de kopers een kruiwagen meegebracht. Die komt van pas als het huis gebouwd en de tuin aangelegd is.

De geschiedenis van het Van Peltterrein gaat terug tot 2001. In januari van dat jaar besloot de gemeente tot aankoop van een agrarisch stuk grond van bijna 2,4 hectare van de tuindersfamilie Van Pelt. Op het perceel – tussen de Lagendijk, de begraafplaats en de Ferdinand Bolstraat en Seringenstraat – was plaats voor 27 vrijstaande woningen op kavels vanaf 472 vierkante meter. In 2009 was het plan uitgewerkt en de eerste kavels konden worden verkocht. Voor de stedenbouwkundige eenheid zijn de kavels verdeeld in clusters met bepaalde woningtypen, te weten Lagendijk, Traditioneel, Villa en Stedelijk.

Bij de start van de verkoop in 2009 konden belangstellenden die op de wachtlijst stonden als eerste kiezen. In de periode 2009-2012 werden 10 kavels verkocht. Door de kredietcrisis nam de belangstelling voor de kavels af. De verkopen droogden op en er is toen besloten om de kavelprijzen iets te verlagen. In 2016 nam de belangstelling voor de kavels sterk toe. Dit resulteerde in de verkoop van 9 kavels in 2017. In de daaropvolgende jaren zijn er ook steeds weer enkele kavels verkocht. In december 2020 ging de laatste kavel ‘over de toonbank’.

Foto: Gemeente Ridderkerk