Lokaal

Laatste raadsvergadering voor Erna de Wolff

Donderdag 4 juli 2024 was de laatste raadsvergadering voor Erna de Wolff van de Christen Unie. Eerder die week had ze te kennen gegeven om per 26 augustus te stoppen als raadslid. Vanwege het zomerreces werd afgelopen donderdag meteen haar laatste raadsvergadering.

Verschil maken

“Ik ben raadslid geworden omdat ik het belangrijk vind dat er in Ridderkerk raadsleden zijn die zich verdiepen in de vraagstukken om zorg en welzijn”, vertelt Erna de Wolff. “Mensen die zich druk maken om wachtlijsten, schuldhulpverlening, jeugdzorg en onderwijs.”

Daar heeft zij zich de afgelopen jaren met veel energie voor ingezet. Maar de laatste tijd heeft zij het gevoel dat ze het verschil niet meer kan maken. De Wolff: “Dat is voor mij persoonlijk een voorwaarde om raadslid te kunnen zijn.”

In goed overleg met de fractie van de Christen Unie heeft ze nu besloten het stokje over te dragen. In haar afscheidsbrief kijkt ze terug op een leerzame en boeiende tijd. “Ik bedank iedereen voor de samenwerking en voor de zoektocht die we soms met elkaar maakten, de intensieve telefoongesprekken en zeker ook de mooie gesprekken na en raadsvergadering.”

Begrip voor besluit

Robert Kooijman, fractievoorzitter van de Christen Unie, reageert op het vertrek van de Wolff. “Wij delen het gevoel dat er op dit moment weinig ambitie is op het sociaal domein. Dat Erna het idee heeft dat ze het verschil niet meer kan maken begrijpen wij heel goed en daar hebben we al langere tijd met elkaar over gesproken.”

Opvolging

Over de opvolging gaat Kooijman verder: “Na het vertrek van Erna is Ard Haan de eerstvolgende kandidaat op de lijst.”

Er is bewust voor gekozen om het vertrek van de Wolff voor het zomerreces aan te kondigen. Op 25 augustus zal zij formeel aftreden. Hierna wordt vanuit de gemeente bij Ard Haan de vraag neergelegd of hij raadslid wil worden. Het is dan aan hem om hierover een besluit te nemen.

“De officiële bekendmaking van de opvolging zal dan vlak voor de raadsvergadering van 5 september zijn. In die vergadering wordt dan het afscheid en de benoeming op de agenda gezet”, licht Robert Kooijman het proces van opvolging toe.

Door: Wendy Harreman