Laura heeft een wens: korfbalpalen

Laura Nijssen uit de Willemstraat heeft bij kinderburgemeester Maylin Ouwens aan de bel getrokken met een plan voor korfbalpalen op een speelveldje in haar buurt.

De tienjarige Laura is een fanatiek korfbalster en lid van het D2-team van korfbalvereniging KCR. Om ook buiten de trainingen en wedstrijden met korfbal bezig te kunnen zijn, zou het fijn zijn als vlak bij haar huis in Slikkerveer korfbalpalen worden geplaatst.

Ze schreef aan de kinderburgemeester: “Schuin tegen over ons huis is een veld met speeltoestellen voor kleinere kinderen. Ook is er een stukje met tegels om te basketballen. Er is nog heel veel ruimte over, want het is best een groot veld. Veel vriendinnen en kinderen zitten op korfbalvereniging KCR. Wat zou het leuk zijn als er een paar korfbalpalen op het veldje zouden komen. Dan kunnen we lekker samen spelen en oefenen. Zou jij hiervoor voor ons een goed woordje kunnen doen?’’

Nou, dat heeft de kinderburgemeester gedaan. Ze organiseerde een afspraak in het gemeentehuis met wethouder Peter Meij, die over de buitenruimte gaat. Laura heeft daar haar plan toegelicht. Ook nam ze handtekeningen mee van kinderen en ouders die de korfbalpalen ook een goed plan vinden.

Wethouder Meij heeft beloofd goed naar het plan te kijken. Binnenkort laat hij aan Laura weten wat er mogelijk is.