Laura’s korfbalpalen staan er!

Laura Nijssen uit de Willemstraat heeft afgelopen maandag twee korfbalpalen op een speelveldje aan de Prins Berhardstraat in gebruik genomen. Ze deed dat in het bijzijn van wethouder Peter Meij (buitenruimte) en kinderburgemeester Maylin Ouwens.

Laura trok vlak voor de zomer bij de kinderburgemeester aan de bel met een plan voor de korfbalpalen. Laura is een fanatiek korfbalster en lid van het D2-team van korfbalvereniging KCR. Om ook buiten de trainingen en wedstrijden met korfbal bezig te kunnen zijn, zou het fijn zijn als vlak bij haar huis in Slikkerveer korfbalpalen konden worden geplaatst. Ze schreef aan de kinderburgemeester: “Schuin tegenover ons huis is een veld met speeltoestellen voor kleinere kinderen. Ook is er een stukje met tegels om te basketballen. Er is nog heel veel ruimte over, want het is best een groot veld. Veel vriendinnen en kinderen zitten op korfbalvereniging KCR. Wat zou het leuk zijn als er een paar korfbalpalen op het veldje zouden komen. Dan kunnen we lekker samen spelen en oefenen. Zou jij hiervoor voor ons een goed woordje kunnen doen?’’

Handtekeningen

Dat deed kinderburgemeester Maylin. Ze organiseerde een afspraak in het gemeentehuis met wethouder Peter Meij, die over de buitenruimte gaat. Laura nam ook handtekeningen mee van andere kinderen en ouders die de korfbalpalen ook een goed plan vinden. Ook wethouder Meij vond het een goed idee. Afgelopen zomer werden de korfbalpalen op hun plek gezet.

Foto: Gemeente Ridderkerk