LokaalWaterschaps- en Provinciale verkiezingen 2023

Laurens voor Doorn Lijstrekker Code Oranje Zuid-Holland

Laurens van Doorn, Rotterdammer en 23 jaar is de lijsttrekker voor Code Oranje Zuid-Holland. Peter Schut, tot voor kort landelijk voorzitter van 50PLUS is de nummer twee op de lijst. Code Oranje doet mee in de provincies Noord- en Zuid-Holland.

‘Oud en jong samen’ is het motto voor Code Oranje Zuid-Holland, wat geïllustreerd wordt door de nummers 1 en 2 op de lijst. Laurens van Doorn: ‘Een lijst die Zuid-Holland weerspiegelt. Jong en oud, verschillende achtergronden en culturen, spreiding over de provincie. Democratie zoals het bedoeld is, dus van onderop. Niet voor niets vinden we op onze lijst raadsleden terug van diverse lokale partijen. Zij weten als geen ander wat in onze provincie leeft’.

De gehele kieslijst van Code Oranje bestaat uit de volgende personen: 1. Laurens van Doorn, Rotterdam, 2. Peter Schut, Nieuwerkerk aan den IJssel, 3. Öner Çatalpinar, Den Haag, 4. Jolanda Gaal, Delft 5. Herbert Capelle, werkzaam in Rotterdam, woonachtig in Hengelo, 6. Martijn Hardam, Papendrecht, 7. Peter van der Zwan, Gouda, 8. Jeffrey van der Elst, Krimpen aan den IJssel, 9. Josette Hogewoning, Vlaardingen.

Nummer twee, Peter Schut: ‘Het idee van oud en jong samen spreekt mij bijzonder aan. Ik was tot eind vorig jaar voorzitter van 50PLUS, dus mijn verbondenheid met de ouderen is groot. Juist door de combinatie met Laurens, 23 jaar jong, laat Code Oranje zien dat het een echte volkspartij is, gericht op meedere beleidsthema’s, waarbij wij dus niet in één bubbel blijft steken.’

Code Oranje wil van betekenis zijn voor Zuid Holland, waarbij de burger consequent centraal staat. Bijv. bij het bepalen van beleid t.a.v. kernthema’s zoals openbaar vervoer, energietransitie, boerenbeleid en huisvesting, moet de burger nadrukkelijk betrokken worden. Code Oranje onderscheidt zich door een open en transparante manier van politiek bedrijven, het gebruik maken van de kennis en kunde vanuit de samenleving en directe invloed van onze burgers.

Voor vragen kunt u terecht bij: Laurens van Doorn of Peter Schut

laurensvandoorn@outlook.com – Mob : 0642915253

schut.peter@gmail.com – Mob : 0653871995