Lokaal

Lecker Ridderkerk weer een groot succes

Het Winkelhart van Ridderkerk was zaterdag 14 oktober 2023 het decor van de Ridderkerkse versie van de Oktoberfeesten.


Verspreid door het winkelcentrum stonden foodtrucks en kraampjes opgesteld, waar men gratis met de lekkernijen uit de Alpenlanden kennis kon maken.


Ook de voedselbank van Ridderkerk was met een kraam vertegenwoordigd. Verder liepen er in klederdracht geklede dames rond, die diverse snacks uitdeelden.


Er traden door het winkelcentrum verschillende artiesten op. Voor Het Duo Voci uit Oude Tonge was tussen de Etos en de Jumbo een podium gebouwd, met daarvoor een terras, waarvandaan men het duo kon zien optreden en kon luisteren naar hun show, waarbij zij tijdloze songs uit opera’s, musicals, films en Elvis Presley ten gehore brachten.


Onder de Pagodetent was een podium gebouwd, waar de hele middag artiesten optraden. Zo waren er diverse optredens van Die Grevelinger Musikanten uit Nieuwe Tonge, die verschillende nummers uit de Alpenlanden speelden, en traden de bekende zangers Otto Lagerfett en Dennie Christian voor een groot publiek op.


Dennie Christian haalde Annemiek uit de toeschouwers over om samen met hem een duet te zingen. Dennie zong vele bekende liederen, waarbij het talrijke publiek spontaan meezong en meeklapte.


Er waren deze dag veel mensen naar het Winkelhart van Ridderkerk gekomen, die achteraf konden terugkijken op een leuke, gezellige middag.

Door Erik Jonkman